Naisenergiaa

By Heidi Keskitalo 16 joulukuun, 2019

Blogini alkoi Olgasta

Päivitetty 5.1.2020
Kaupallinen yhteistyö: HairClub FreijaMe

 

Nyt pääsette tutustumaan oikeaan inspiraattoriin, Olga Tervoseen.
Olga on se syy, miksi minä aloitin blogin kirjoittamisen. Tunnustan, en ole koskaan seurannut kenenkään blogia, vain lukenut silloin tällöin, jos olen sattunut näkemään kiinnostavan otsikon. Miten tässä sitten näin kävi?

Palataan siihen alkuun, kun voitin 1.perintöprinsessan tittelin.
Voit lukea siitä lisää tästä.

Vain muutama päivä kruunajaistilaisuuden jälkeen Olga otti minuun yhteyttä Instagramin kautta. Hän ehdotti yhteistyötä, koska hän piti tavastani toimia somessa.

Olgan Instagram tili löytyy tästä.
Olen saanut ilokseni kuulla, että useammat ihmiset ovat pitäneet yritykseni somekäyttäytymisestä. Itse olen ajoittain ollut epävarma ja kriittinenkin teenkö asioita oikein ja riittävästi. Nyt olen alkanut luottamaan taitoihini, olenhan ehtinyt kehittyä ihmisenäkin näiden yrittäjänä olon vuosien aikana.

Siispä yhteistyömme alkoi hyvinkin nopeasti. Ensimmäisellä kerralla Olga leikkasi minun kasvonmuotoihini sopivan huippu helposti hoidettavan mallin. Siinä vaiheessa hiukseni olivat jo pitkät, enkä olisi uskonut kuinka paljon rakastinkaan tätä lyhyempää mallia. Hän myös opasti, kuinka saan helposti hiuksiini kiharaa ja tuuheutta muutamallakin eri tavalla. En ole koskaan osannut kihartaa hiuksiani, koska ne ovat piikkisuorat, liukkaat ja jäykät. Uusi leikkaus teki kihartamisesta järjettömän helppoa. En uskonut sen olevan ikinä mahdollista! Opin siis paljon jo ensimmäisellä tapaamisella. Tapaamisellamme puhuimme kaikenlaista elämästä, työstä, haasteista ja blogista. Koska kotisivujeni kohtalo oli vielä tuolloin avoinna, ajattelin, että voisin hyvinkin aloittaa oman blogin: Vuoteni prinsessana. Siitä se sitten lähti.

 

Haastattelussa Olga

 

Mistä tulee Olga Tervonen?

”Olen todellakin tullut Venäjältä, karjalainen tyttö Kostamuksesta! Muutin Suomeen vuonna 2000 perheen kanssa, pikkutyttönä. 9-vuotiaana oli helpompi oppia ja sisäistää uuden maan kulttuuri. Nyt suomalaisuus on minulle se rauhallinen koti, jossa viihdyn. Kun menen käymään Venäjällä, monet maan tavat on nyt minulle vieraita.”

 

Mistä sait innostuksesi parturikampaajan työstä?

”Se tuli vahingossa. Kun oli aika siirtyä amikseen, en todellakaan tiennyt ala mitä haluan tehdä. Silloin kaveri pyysi, että haen hänen kanssaan stailisti kouluun. Niin tein, ja kävi niin että minä pääsin ja hän ei. Kolmessa vuodessa innostuin muodista ja kauneudesta, mutta valitettavasti stailisti ei ole kovin työllistävä ala. Päätin jatkaa opiskeluja eteenpäin, joko kampaajaksi tai kosmetologiksi, koska ne liittyy kauneuteen. Kampaajaksi päädyin, se inspiroi enemmän. Ja se on todellista rakkautta, joka syntyi ajan kanssa. Huomasin, minkälainen vaikutus kampaajalla on ihmisen hyvinvointiin. Se vei sieluni ja sitoo minut täysin alaan.”

”Opiskelin kampaamoalan Kokkolassa. Kokkola on muutenkin minulle semmoinen paikka, jossa aloitin puhtaalta paperilta rakentamaan oman elämään. Minulle Kokkola on mahdollisuuksien paikka!
Elokuun 2011 astuin ensimmäisen kerran kampaajaluokkaan. Vuoden 2013 alussa olin jo kampaaja yrittäjä.”

Mikä työssäsi on parasta?

”Paras on muutos. Jatkuva, kehittävä ja palkitseva muutos. Kun saan nähdä miten ihmiset muuttuvat ulkonäöltään ja samalla myös henkisesti. Kun saan kokea miten kampaamoala muutu ja minä muutun sen mukaan. Se on ala, joka on kuin ikuinen virtaa puhdasta luovuutta!”

”Erikoisalaani ovat värjäykset, varsinkin blondaukset ja hiusten leikkaukset. Varsinkin puolipitkät ja lyhyet mallit! Niihin myös eniten panostaan jatkuvilla koulutuksilla. Voin käyttää päiviä ja viikkoja siihen että opin jotain uutta. Melkein koko budjetti menee siihen että…
”Wau, tuossa on uus blondi koulutus.”
”Wau, tuossa on uuden blondauksiin liittyvät värit ja tarvikkeet”. Eli se on todellinen addiktio. Jos kotimatkalla minulta kysytään, mitä ajattelen, yleinen vastaus on: mietin, jos käytän huomiselle asiakkaalle tämän tekniikan, käyttäen tätä väriä, ja vielä sekoitan tämä väri, niin saan tämmöisen kemikaalinen reaktion, joka johtaa tämmöisen lopputulokseen!”

 

Mikä on mielestäsi tärkein asia hiustenhoidossa?

”Ymmärrys mitä varten laitat jotakin hiushoitotuotetta päähän. Jos blondi pesee hiukset jollakin marketin halvalla aineella, nii tulos on huono. Eli blondina mietitään happamia aineita, ja proteiinihoitoja. Taas jos on rasvoittuva päännahka, niin hapan aine rasvoittaa sen vielä enemmän! Hoidosta kannattaa hakea kampaajan suositus! ”

 

HairClub FreijaMe

 

Kuva: Olga Linna

Olga, olet hiljattain avannut oman kampaamosi Kokkolaan. Kerro jotain siitä?

”Se oli todella nopea päätös. Tein sen oikeesti hetkessä, ja vain viikon arvioin miten tässä käy. Mutta toisaalta nyt ymmärrän, että kaikki mun tiet ja edelliset päätökset johti siihen. Eli syyt miksi avasin oman.
Se on sitä kehitystä ja muutosta mikä minulle on tärkeä. Oman paikan rouvana voin kehittää itseäni loputtomiin.
Halusin opettaa tälle alalle myös toista. Oppilaskin löytyi heti. Tietojen jaksamisen tarve on minulle suuri, ja haluan myös että meidän ala kehittyy eteenpäin. Halusin rakentaa tilan, jossa asiakkaan mieli lepää, joka on viihtyisä ja lämmin paikka. Se oli tärkeä! Paikan nimi on sen takia HairClub, koska tila on enemmän tiivis kerhomainen, jossa olet aina tervetullut vieras. Nimessä on myös FreijaMe, joka tulee sanoista: Freija = skandinaavinen kauneuden jumalatar ja Me, niin kuin minut. Eli hiuskerho ”tee minusta kauneuden jumalatar”, ja se nimi kuvaa parhaiten mitä haluaisin luoda ja tarjoaa ihmisille!”

Mitä palveluita kuuluu kampaamosi toimintaan?

”Halusin useita erilaisia palvelut HairClubilleni. Itse teen hiusten värjäykset, hiusten leikkaukset, parturihommat, meikkaukset, kampaukset, värianalyysit ja tyylianalyysit. Opiskelijani on ihonhoidon taikuri. Hakusessa on jatkossa kynsitaikuri.

 

Naisenergiaa!

 

Kuva: Anne Yrjänä

Teet myös yhteistyötä valokuvaajan kanssa. Kerro vähän siitä.

”Teen yhteistyötä ihanan valokuvaajan Anne Yrjänän kanssa (Annen sivut löytyy täältä). Juttu lähti ihan kokeilusta! Mutta ymmärsimme sen tärkeyden naisille ja kuinka se voi muuttaa toiseen elämään. Yhteistyömme sai jatkoa ja kehittyi. Saimme jopa palautetta meidän yhteistyömme jälkeen, että eräs asiakas uskalsi rakentaa malliuran ja on siinä menestynyt. Tätä projektia pidän todella tärkeänä, sillä se on tapa vaikuttaa monien naisien elämään. Projekti on näyttänyt heille, kuinka lumoavan kaunis voi olla joka ikinen nainen ja että jokaisessa naisessa on naisvoima!
Olen itsekin malli, vaikka malliura ei sytyttänyt ehkä niin paljon. Mutta se oli minulle henkilökohtaisesti tärkeä, koska ymmärsin oman kauneuteni! Voi olla, että minut nähdään jossakin pienissä projekteissa kuten häämessuilla.”

 

Mitä teet vapaa-aikana?

”Arvaa miten sujuu ihmisen vapaa-aika, kun on blondiaddiktio! Työ on sama kuin harrastus. Ja instassa on aina kivat ideat värjäyksestä, josta voi vapaalla ajalla hakea inspiraatiota!
Toisaalta, minulle on myös tärkeää perhe. Se vie lopun ajan.”

Kuinka rentoudut?

”En stressaa! Elämää on sen verran hauska seikkailu, että ei ole aikaa stressata ja rentoutua. Ainoa mitä huomaan, kaikkien seikkailujen jälkeen, ikävöin urheilua ja kampailulajia, jota harrastan. Nyt on ollut koko syksy taukoa!”

 

Omat kokemukset Olga Tervosen käsittelystä

 

Kuva: Olga Linna

Olga on löytänyt juuri minun hiuksilleni ja kasvojen muotooni sopivan kampausmallin. Olen niin rakastunut uuteen malliini. Se on helppo ja nope hoitaa ja saan sen helposti erilaisiin juhlaviinkin kampauksiin sopivaksi. Viimeksi Olga teki pidemmän käsittelyn hiuksilleni. Ensin hiuksistani poistettiin vanhaa tummaa väriä ja se leikattiin uudelleen muotoon. Seuraavana päivänä jatkoimme käsittelyä hiusten vaalennuksella ja sen jälkeen oikean harmaalla värillä raidoituksella. Lopputulos oli juuri minun, kontrastisen talven väreihini sopiva kylmä hiusväri. Olgalla on todella taitoa nähdä lopputulos monivaiheistenkin värjäysten taakse.

 

Voin todella lämpimästi suositella Olga Tervosta sinulle. Ajanvaraukseen pääset suoraan tästä: klik.

 

 

1+

2 vastausta artikkeliin “Naisenergiaa”

  1. Just se Olga sanoo:

    Kiitos ihana rakas Heidi! Teit omalla energialla meidän yhteistyöstä ihanan! ❤️

    0

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *