Suunnittelija

Minä olen Heidi.

Olen virallisesti jo hyvin lähellä keski-ikää, mutta tunnen itseni vielä nuoreksi. Olen kolmen lapsen ja yhden koiran äiti. Aviomieheni on kulkenut rinnallani pian 20 vuotta. Yhdessä olemme kulkeneet maailmaa ristiin rastiin ja viimeisimmät vuodet vauva-ajasta teinivuosiin ovat menneet pikajunan vauhdilla, automaattivaihteella. Arjen rutiinit, lasten harrastukset, vanhan leipomon remontointi kodiksi ja omat työni ovat pitäneet huolen siitä, ettei tekemisen puutetta ole ehtinyt tulla.

Rakastan hyvää ruokaa, musiikkia, käsitöitä ja liikuntaa.

Hyvä ruoka on kaiken A ja O. Kaunis kattaus ja herkullisen näköinen ruoka tekevät minut aina hyvälle tuulelle. On kyseessä sitten leivokset, tuore pulla, lohikeitto tai simpukat. Onnekseni mieheni on saanut kokin koulutuksen, niin minun tehtäväni on usein juurikin se herkuttelu.

Musiikki pitää minut liikkeessä. Se nostattaa mielialaa tai heijastaa tunteita. Se laittaa sukat pyörimään jaloissa ja pyllyn heilumaan tahdissa. Musiikki harrastus alkoi jo lapsena eri soitinten kokeiluna, mutta rohkeus käyttää omaa ääntä instrumenttina jäi. Ehkä senkin aika tulee vielä joskus.

Minun intohimoni on ollut hyvin kauan ompeleminen ja olenkin ollut Risakon yrittäjä vuodesta 2012 alkaen. Yrittäjänä sain toteuttaa intohimoani hyvin laajasti ompelemalla kierrätyspitseistä laukkuja ja kukkaroita ja oppia paljon uutta matkan varrella. Pidän myös hyvin paljon neulomisesta. Villasukkia, huiveja ja paitoja on kerääntynyt jo kymmenien vuosien ajalta. Parhaimmillaan käsitöiden tekeminen on meditatiivinen kokemus ja sen tuottama mielihyvä jatkuu pitkään.

Rakastan liikuntaa! Joskus ihmettelenkin, miksi en ole lähtenyt opiskelemaan sitä. Toisaalta, kaikki on edelleen mahdollista. Etenkin tanssin modernit muodot: show ja jazz tanssi ja moderni tanssi on tuntunut aina hyvältä. Niitä harrastin jo nuorena. Lähden mielelläni mukaan mille tahansa ryhmäliikuntatunnille. Liikunnasta jooga on avannut minulle viimeisien kahden vuoden aikana ihmeellisiä ovia alitajunnassani ja se tekee minut paremmin voivaksi ihan jo fyysisestikin.

 

-Heidi-